مقاله علمي پژوهشي برگرفته از تحقيقي است كه به تازگي پايان يافته است و چون متكي بر يافته هاي تحقيقاتي است، گزارش تحقيق نيز به آن گفته مي شود. در واقع مقالات پژوهشي غالبا از ارائه نتايجي که در آزمايشگاه بدست آمده است، حاصل مي­شود.




مقاله علمي پژوهشي:


مقاله علمي پژوهشي به مقاله‎‌اي گويند که در نگارش آن به جاي پرداختن به نتايج تحقيقات پيشين در زمينه تحقيقاتي، به داشتن يک ايده نو و نوآوري نسبت به تحقيقات پيش پرداخته شده باشد. در واقع مقاله پژوهشي به مقاله بيس يا پايه‌اي اطلاق مي‌شود که براي نگارش آن از داده‌هاي خامي که خود محقق آن‌ها را به دست آورده است، استفاده شده باشد. مقاله علمي پژوهشي بر روي تجزيه و تحليل و هم‌چنين تفسير اين داده‌ها شکل گرفته است و روي تجزيه اطلاعات کسب شده از تحقيقات پيشين تمرکزي ندارد.


مقاله علمي پژوهشي به رفع يک مشکل خاص اختصاص داده مي‌شود که قبلاً درباره آن راه حلي ارائه نشده است و يا راه حل‌هاي ارائه داده شده شک برانگيز هستند. مقالات علمي پژوهشي اغلب داراي المان‌هاي تحقيقاتي به خصوصي هستند.


 يکي از بخش هاي چنين مقاله اي مرور ادبيات است. در يک مقاله علمي پژوهشي، ادبيات به عنوان اساس وبنيان کار ارائه مي شود و بينش جديدي را که محقق به دنبال ايجاد آن است، پشتيباني ميکند. اين مقالات برخلاف مقالات علمي ترويجي که هدف آن خلاصه کردن و استنتاج مباحث و ايده هاي ديگران است، اين مقالات در پي ايجاد و ترويج موضوع جديدي هستند.




بخش هاي اصلي مقالات علمي-پژوهشي:



 


نگارش مقالات علمي پژوهشي داراي استانداردها و الگوهاي خاصي است و در تنظيم آن‌ها بايستي المان‌هاي نگارش يک مقاله استاندارد رعايت شده باشد. اين المان‌ها به ترتيب زير تعريف شده‌اند:



  1. عنوان مقاله علمي پژوهشي

  2. فهرست مقاله

  3. معرفي يا اطلاعات پيش زمينه

  4. مرور ادبيات

  5. روش تحقيق

  6. نتايج مقاله علمي پژوهشي

  7. تجزيه و تحليل نتايج به دست آمده

  8. نتيجه‌گيري و پيشنهادات براي تحقيقات آينده




1.عنوان مقاله علمي پژوهشي:


عبارتي که بتواند در حداقل تعداد کلمات، تحقيقات انجام شده را به مناسب‌ترين شکل ممکن توصيف کند.


2.فهرست مقاله:


در فهرست مقاله نويسنده موظف است براي هرکدام از بخش‌هاي پيش رو صفحه خاصي را مشخص کند تا جستجوي اطلاعات را براي خواننده تسهيل کند.


3.معرفي و يا اطلاعات پيش زمينه:


نويسنده بايستي به معرفي خود، همکاران خود، سال انتشار مقاله و مجله انتشار کننده مقاله بپردازد.


4.مرور ادبيات:


در اين قسمت نويسنده به مقالات پيشين که در زمينه مورد بحث تحقيقاتي را انجام داده‌اند، اشاره مي‌کند.


5.روش تحقيق:


در اين بخش محقق روش‌هاي مختلفي را که در گردآوري اطلاعات به کار شده است در اختيار خواننده قرار مي‌گيرد تا در صورت نياز بتواند نتايج به دست آمده را بازسازي کند درواقع در اين بخش روش تحقيق، نويسنده روشي را که از بين روش‌هاي موجود، در تحقيق خود به کار برده است در اختيار خواننده قرار مي‌دهد.


6.نتايج مقاله علمي پژوهشي:

نويسنده در اين قسمت به نتايج مختلف اقدامات مذکور در روش تحقيق، بدون هيچ گونه تجزيه و تحليل، اشاره مي‌کند.


7.تجزيه و تحليل نتايج به دست آمده:


در اين بخش نتايج ذکر شده در قسمت قبل، از طرف نويسنده تفسير مي‌شود و مورد تجزيه وتحليل قرار مي‌گيرد.


8.نتيجه‌گيري و پيشنهادات براي تحقيقات آينده:


نويسنده در نهايت با توجه به تجزيه و تحليل انجام گرفته شده، نتيجه نهايي و راه حل نهايي براي مشکل مطرح شده را عنوان مي‌سازد و پيشنهاداتي را براي محققاني که قصد دارند در آينده اين تحقيقات را گسترش دهند، ارائه مي‌کند.


براي نگارش هرکدام از اين المان‌ها راهنماي نگارش به خصوصي موجود است؛ در نگارش بخش‌هاي مختلف يک مقاله علمي پژوهشي بدون توجه به عناوين مختلف و متفاوت در حوزه‌هاي گوناگون، اصل اول توجه به استانداردهاي تعيين شده است. در نگارش چنين تحقيقاتي، معمولا‌ً علاوه بر انجام خود تحقيقات و جمع‌آوري داده‌ها، تنظيم اطلاعات به دست آمده بر حسب الگوهاي تعيين شده، زمان زيادي را از محقق خواهد گرفت.


9. سپاسگزاري:


در طول تحقيق کساني که به پژوهشگر کمک کرده اند بهتر است به نحوي تشکر و قدرداني خود را بيان کنند که اين بخش به همين منظور مي باشد. اين قسمت بهتر است بين 2-5 سطر باشد البته آوردن اين بخش اختياري است و ميتوان ننوشت.


10. منابع:


 يکي از ملاک هاي ارزشيابي يک مقاله علمي چگونگي استفاده از منابع دسته اول و بروز است .هر چه غناي علمي منابع استفاده شده در مقاله بيشتر و بهتر باشد مقاله از استحکام علمي بيشتري برخوردار است . هنگامي که نام نويسنده و تاريخ انتشار اثري در پرانتز ذکر مي شود بايد در بخش پاياني مقاله ، فهرست منابع به ترتيب حروف الفبا ارائه شود در صورتي که از يک نويسنده چندين اثر در يک مقاله مورد استفاده قرار بگيرد براي شناسايي منبع بايد از شماره هاي 1و2و… يا حروف الفبا الف،ب،… استفاده شود.





 


مدت زمان تحقيق و جمع آوري اطلاعات براي يک مقاله علمي پژوهشي چقدر است؟


تحقيات علمي پژوهشي از نظر روش‌هاي مختلف جمع‌آوري اطلاعات به انواع مختلفي تقسيم مي‌شوند. از جمله اين روش‌ها مي‌توان به مصاحبه، مشاهده، پرسش نامه، تحقيقات و آزمايشات اشاره کرد. بسته به فرضيات و هدف تحقيق، مدت زمان مورد نياز براي گردآوري يک مقاله علمي پژوهشي مي‌تواند بين 1 روز تا چند سال متفاوت باشد.


يک مقاله علمي پژوهشي خوب داراي چند صفحه است؟


معمولاً مقالات علمي پژوهشي با کيفيت داراي تعداد صفحات بالايي هستند. اين تعداد مي‌تواند از 10 صفحه تا چند صد صفحه متغير باشد. داشتن يک مقاله با تعداد صفحات کمتر از 10، با توجه بخش‌هاي مختلف و قسمت‌هاي اصلي تحقيق که در بالا ذکر شد، منطقي به نظر نمي‌رسد.


محتواي يک مقاله علمي پژوهشي چه مواردي مي‌شود؟


در گردآوري يک مقاله علمي پژوهشي مي‌توان از اطلاعات به دست آمده در طول سال‌هاي اخير که به شکل کتاب يا مقاله در مجلات مختلف به نگارش در آمده‌اند استفاده کرد. با اين وجود براي اين که مقاله ما از نوع علمي پژوهشي باشد، بايستي به يک مشکل اصلي که امروزه با در تحقيقات پيشين مطرح شده است، اشاره کنيم و از مطالب يا مقالات پيشين تنها در راستاي استفاده از روش‌ها، آناليز اطلاعات و يا گردآوري اطلاعات کمک بگيريم.


 

پذيرش مقاله به صورت پوستر يعني چه؟

مقاله علمي پژوهشي چيست؟

مقاله ,علمي ,پژوهشي ,يک ,اطلاعات ,تحقيقات ,علمي پژوهشي ,مقاله علمي ,يک مقاله ,به دست ,در اين

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

lamsis21 پیام قلم daastaneman دخترک smileemoji yamaz همه چی از همه جا زیست شناسی دبیرستان parvinetesamiilam javad-proje